Middel tegen wratten

Wat is het middel tegen wratten ?

Heb jij een vraag met betrekking tot wratten ? Op Middeltegen.com helpt de community je verder het juiste middel te vinden of je een directie te geven om de juiste oplossing te vinden voor het probleem. Je wilt namelijk een oplossing voor wratten. Hieronder vindt je reacties die je hopelijk verder kunnen helpen om een goed middel tegen of oplossing te kunnen geven voor wratten.

Wat is het eigenlijk?

Wratten zijn kleine, vlezige gezwellen die op de huid voorkomen. De meeste wratten zijn onschuldig, maar sommige kunnen ongemakkelijk of gênant zijn. Wratten worden veroorzaakt door een virus dat de bovenste laag van de huid infecteert. Ze kunnen zich van het ene deel van het lichaam naar het andere verspreiden en kunnen maanden of jaren aanhouden. Er zijn veel verschillende soorten wratten, waaronder gewone wratten, plantaire wratten, genitale wratten en mozaïekwratten. Behandelingsopties variëren afhankelijk van het type wrat. Gangbare methoden zijn het bevriezen met vloeibare stikstof (cryotherapie), het verbranden met een elektrische stroom (elektrocauterisatie) en het aanbrengen van een lokaal geneesmiddel.

Picture of Admin
Admin

Tip #1

Er is niet één "universeel" middel om wratten te verwijderen. Er zijn echter een aantal behandelingen die vaak worden toegepast, waaronder bevriezen (cryotherapie), verbranden (cauterisatie), of het aanbrengen van medicijnen op de wrat. Als u op zoek bent naar een huismiddeltje, hebben sommige mensen succes gehad met het bedekken van de wrat met ducttape of knoflook. Het is ook belangrijk om het gebied schoon en droog te houden, en te voorkomen dat u aan de wrat peutert of krabt, omdat dit de genezing kan vertragen.

Picture of Jeroen
Jeroen

Tip #2

Er zijn een paar manieren om wratten te voorkomen. Een daarvan is om de huid schoon en droog te houden. Een andere is om een barrièrecrème of -zalf op de huid te gebruiken, vooral voordat je in het water gaat (zoals zwemmen). Het dragen van schoenen kan ook helpen bij de bescherming tegen wratten. En ten slotte kan het gebruik van een plaatselijk geneesmiddel of het invriezen van de wrat ook een effectieve manier zijn om van de wratten af te komen.

Picture of Jochem
Jochem

Tip #3

Er zijn een paar mogelijke nadelen van wratten. Eerst en vooral kunnen ze ontsierend en gênant zijn. Bovendien kunnen ze jeuken of pijnlijk zijn. Tenslotte kunnen wratten soms geïnfecteerd raken, wat kan leiden tot verdere complicaties.

Picture of Jeffrey
Jeffrey

Meer informatie over wratten

In de volgende video kun je meer te weten komen over dit onderwerp:

Heb jij een vraag?

Heb jij een vraag over een specifiek onderwerp? Laat je vraag achter en wie weet wordt jouw vraag binnenkort uitgelicht op Expertcommunity.nl. Vanwege drukte kunnen wij niet alle vraagstukken beantwoorden, maar wij doen zeker ons best.

Bekijk ook...

Opzoek naar meer tips? Wij verwijzen je door naar de juiste categorie.

Kleding & fashion

Middelen om je kleding & fashion te beschermen.

Huishoudelijk

Middelen om je huishoudelijke artikelen in orde te houden.

Electronica

Middelen om je electronica te beheren.

Tuinieren

De beste tips voor een betere tuin vind je in deze categorie.