Middel tegen waterpokken

Wat is het middel tegen waterpokken ?

Heb jij een vraag met betrekking tot waterpokken ? Op Middeltegen.com helpt de community je verder het juiste middel te vinden of je een directie te geven om de juiste oplossing te vinden voor het probleem. Je wilt namelijk een oplossing voor waterpokken. Hieronder vindt je reacties die je hopelijk verder kunnen helpen om een goed middel tegen of oplossing te kunnen geven voor waterpokken.

Wat is het eigenlijk?

Waterpokken is een besmettelijke virale huidinfectie die gepaard gaat met vlekjes of blaasjes op de huid. De infectie wordt veroorzaakt door het waterpokkenvirus en is meestal mild, maar het kan ernstige complicaties veroorzaken bij zwangere vrouwen, nieuwe moeders en baby's.

Picture of Admin
Admin

Tip #1

Er is geen specifieke behandeling voor waterpokken of waterpokken. De beste aanpak is de symptomen te behandelen en het lichaam de kans te geven de infectie zelf te bestrijden. Sommige mensen kunnen antibiotica krijgen als ze een secundaire infectie ontwikkelen, zoals longontsteking. En ontstekingsremmers (zoals ibuprofen) kunnen helpen de koorts en het ongemak te verminderen die met het virus gepaard gaan. Kinderen kunnen ook verlichting van hun jeukende huid krijgen door een bad met zuiveringszout of havermout.

Picture of Jeroen
Jeroen

Tip #2

Waterpokken is een virusziekte die wordt veroorzaakt door het varicella-zostervirus. De meeste mensen krijgen de ziekte in hun jeugd, maar soms ook volwassenen. Symptomen zijn onder andere koorts en huiduitslag met blaasjes. Hoe waterpokken voorkomen? Er is geen specifieke behandeling voor waterpokken, maar er zijn wel wat manieren om de kans op het oplopen van de ziekte te verkleinen.

Picture of Jochem
Jochem

Tip #3

Er zijn een paar mogelijke nadelen aan het krijgen van waterpokken. Ten eerste kan het virus zeldzame maar ernstige complicaties veroorzaken, zoals ontsteking van de hersenen (encefalitis) of de dood. Ten tweede kan waterpokken blijvende littekens achterlaten, zowel lichamelijk als emotioneel. En tot slot melden sommige mensen dat ze zich extreem moe en uitgeput voelen nadat ze het virus hebben opgelopen.

Picture of Jeffrey
Jeffrey

Meer informatie over waterpokken

In de volgende video kun je meer te weten komen over dit onderwerp:

Heb jij een vraag?

Heb jij een vraag over een specifiek onderwerp? Laat je vraag achter en wie weet wordt jouw vraag binnenkort uitgelicht op Expertcommunity.nl. Vanwege drukte kunnen wij niet alle vraagstukken beantwoorden, maar wij doen zeker ons best.

Bekijk ook...

Opzoek naar meer tips? Wij verwijzen je door naar de juiste categorie.

Kleding & fashion

Middelen om je kleding & fashion te beschermen.

Huishoudelijk

Middelen om je huishoudelijke artikelen in orde te houden.

Electronica

Middelen om je electronica te beheren.

Tuinieren

De beste tips voor een betere tuin vind je in deze categorie.