Middel tegen wallen onder de ogen

Wat is het middel tegen wallen onder de ogen ?

Heb jij een vraag met betrekking tot wallen onder de ogen ? Op Middeltegen.com helpt de community je verder het juiste middel te vinden of je een directie te geven om de juiste oplossing te vinden voor het probleem. Je wilt namelijk een oplossing voor wallen onder de ogen. Hieronder vindt je reacties die je hopelijk verder kunnen helpen om een goed middel tegen of oplossing te kunnen geven voor wallen onder de ogen.

Wat is het eigenlijk?

Wallen onder de ogen zijn verzwakte bloedvaatjes in het ooggebied die ernstig donkerder lijken dan de huid eromheen. Soms worden wallen ook 'grote kringen' genoemd. Veel mensen denken dat wallen alleen maar een schoonheidsprobleem zijn, maar wallen kunnen daadwerkelijk een aanwijzing zijn voor een medisch probleem.

Picture of Admin
Admin

Tip #1

Er is helaas niet één specifieke remedie voor wallen onder de ogen. Er zijn echter wel een paar dingen die u kunt doen om ze te helpen verminderen. Om te beginnen moet je zorgen dat je genoeg slaapt en veel water drinkt. Dat klinkt als gezond verstand, maar het is belangrijk om je lichaam de juiste rust en hydratatie te geven die het nodig heeft om te herstellen van de dagelijkse stress die wallen onder de ogen kan veroorzaken. U kunt ook proberen een koel kompres op uw ogen te leggen - komkommerschijfjes worden vaak aanbevolen, maar een schone doek gedrenkt in koud water over uw ogen leggen kan ook de truc zijn. Breng het kompres 10-15 minuten aan, meerdere keren per dag, of wanneer nodig.

Picture of Jeroen
Jeroen

Tip #2

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om wallen onder de ogen en donkere kringen te voorkomen of te verminderen. Ten eerste moet u veel water drinken om uw huid gehydrateerd te houden. U kunt ook elke dag een paar minuten een koele, vochtige doek op het gebied leggen. Wat u ook kunt doen, is zout voedsel vermijden, omdat dit vocht vasthoudt en wallen onder de ogen zichtbaarder maakt. Zorg ook voor voldoende slaap en minder stress, want beide kunnen wallen en donkere kringen in de hand werken. Daarnaast zijn er enkele topische behandelingen die kunnen helpen om wallen en donkere kringen te verminderen.

Picture of Jochem
Jochem

Tip #3

Wallen onder de ogen kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals uitdroging, zwangerschap of hart- en vaatziekten. Maar vaak zijn ze het gevolg van een te hoog gehalte aan vocht in het lichaam (oedeem). Dit kan optreden na een allergische reactie, medicijngebruik of langdurig staan. Wallen kunnen daardoor pijnlijk zijn en jeuken. Ook kunnen ze er onverzorgd uitzien.

Picture of Jeffrey
Jeffrey

Meer informatie over wallen onder de ogen

In de volgende video kun je meer te weten komen over dit onderwerp:

Heb jij een vraag?

Heb jij een vraag over een specifiek onderwerp? Laat je vraag achter en wie weet wordt jouw vraag binnenkort uitgelicht op Expertcommunity.nl. Vanwege drukte kunnen wij niet alle vraagstukken beantwoorden, maar wij doen zeker ons best.

Bekijk ook...

Opzoek naar meer tips? Wij verwijzen je door naar de juiste categorie.

Kleding & fashion

Middelen om je kleding & fashion te beschermen.

Huishoudelijk

Middelen om je huishoudelijke artikelen in orde te houden.

Electronica

Middelen om je electronica te beheren.

Tuinieren

De beste tips voor een betere tuin vind je in deze categorie.