Middel tegen tics

Wat is het middel tegen tics ?

Heb jij een vraag met betrekking tot tics ? Op Middeltegen.com helpt de community je verder het juiste middel te vinden of je een directie te geven om de juiste oplossing te vinden voor het probleem. Je wilt namelijk een oplossing voor tics. Hieronder vindt je reacties die je hopelijk verder kunnen helpen om een goed middel tegen of oplossing te kunnen geven voor tics.

Wat is het eigenlijk?

Tics zijn plotselinge, zich herhalende bewegingen of geluiden die mensen doen of zeggen. De meeste tics zijn mild en gaan na een paar weken of maanden vanzelf over. Een paar mensen met tics hebben ernstige symptomen die jaren aanhouden. Tics worden veroorzaakt door een probleem in de controle van de hersenen over beweging of geluid. Ze kunnen erfelijk zijn, maar de meeste tics ontstaan in de kindertijd en lijken verband te houden met stress of opwinding. Tics beginnen meestal voor het 18e levensjaar.

Picture of Admin
Admin

Tip #1

Er is geen "genezing" voor tics bekend, maar er zijn wel behandelingen die de ernst ervan kunnen helpen verminderen. Enkele veelvoorkomende behandelingen zijn gedragstherapie, medicatie en diepe hersenstimulatie.

Picture of Jeroen
Jeroen

Tip #2

Er is niet één definitief antwoord op deze vraag. Sommige mensen zijn genetisch voorbestemd voor tics en kunnen ze daarom niet volledig vermijden. Er zijn echter wel dingen die kunnen worden gedaan om het optreden van tics te helpen minimaliseren. Enkele basistips zijn: stress vermijden, voldoende slapen en een gezond dieet volgen. Daarnaast vinden sommige mensen verlichting van tics door bepaalde ontspanningstechnieken of zelfmassagemethoden te gebruiken. Als de symptomen aanhouden of verergeren, is het het beste om een arts te raadplegen voor verder advies.

Picture of Jochem
Jochem

Tip #3

Er zijn een paar mogelijke nadelen aan het hebben van tics. Ten eerste kunnen tics soms gepaard gaan met driften of sensaties voordat de eigenlijke tic optreedt. Dit kan ongemakkelijk en storend zijn. Bovendien, omdat tics vaak repetitief en schijnbaar zinloos zijn, kunnen ze soms ongewenste aandacht trekken of leiden tot sociaal isolement. Ten slotte is het vermeldenswaard dat bepaalde tics (zoals vocalisaties) behoorlijk luidruchtig kunnen zijn en anderen in uw omgeving kunnen storen.

Picture of Jeffrey
Jeffrey

Meer informatie over tics

In de volgende video kun je meer te weten komen over dit onderwerp:

Heb jij een vraag?

Heb jij een vraag over een specifiek onderwerp? Laat je vraag achter en wie weet wordt jouw vraag binnenkort uitgelicht op Expertcommunity.nl. Vanwege drukte kunnen wij niet alle vraagstukken beantwoorden, maar wij doen zeker ons best.

Bekijk ook...

Opzoek naar meer tips? Wij verwijzen je door naar de juiste categorie.

Kleding & fashion

Middelen om je kleding & fashion te beschermen.

Huishoudelijk

Middelen om je huishoudelijke artikelen in orde te houden.

Electronica

Middelen om je electronica te beheren.

Tuinieren

De beste tips voor een betere tuin vind je in deze categorie.