Middel tegen schurft

Wat is het middel tegen schurft ?

Heb jij een vraag met betrekking tot schurft ? Op Middeltegen.com helpt de community je verder het juiste middel te vinden of je een directie te geven om de juiste oplossing te vinden voor het probleem. Je wilt namelijk een oplossing voor schurft. Hieronder vindt je reacties die je hopelijk verder kunnen helpen om een goed middel tegen of oplossing te kunnen geven voor schurft.

Wat is het eigenlijk?

Schurft is een huidinfectie die wordt veroorzaakt door een mijt genaamd Sarcoptes scabiei. De microscopisch kleine mijt graaft zich in in de oppervlakkige lagen van de huid, waar hij eitjes legt. Een schurftinfectie veroorzaakt hevige jeuk en leidt vaak tot secundaire huidinfecties. Schurft wordt behandeld met antibiotica en anti-jeukmiddelen.

Picture of Admin
Admin

Tip #1

Er zijn verschillende behandelingen voor schurft, afhankelijk van de ernst van de aandoening. De meeste behandelingen omvatten het gebruik van medicijnen om de jeuk te verlichten en de schurft te bestrijden. Sommige mensen kunnen ook worden behandeld met ultraviolet bestraling of chemokuur.

Picture of Jeroen
Jeroen

Tip #2

Je kunt er voor zorgen dat je niet wordt gebeten door een geïnfecteerde persoon. Vermijd contact met besmette dieren en mensen, was regelmatig je handen en vermijd onder dekens te slapen.

Picture of Jochem
Jochem

Tip #3

Er zijn een paar mogelijke nadelen aan het hebben van schurft. Ten eerste kan de jeuk behoorlijk hevig zijn en leiden tot huidirritatie, laesies en zelfs infectie. Ten tweede kan schurft heel gemakkelijk van persoon op persoon worden overgedragen, dus het is belangrijk dat u zich laat behandelen als u denkt dat u mogelijk bent besmet. Ten derde is het soms moeilijk om volledig van schurft af te komen, dus het is belangrijk om de instructies van uw arts zorgvuldig op te volgen. Ten slotte bestaat er een klein risico dat schurft zich verspreidt naar andere delen van het lichaam (zoals de hersenen of inwendige organen), dus het is belangrijk dat u medische hulp zoekt als u ongewone symptomen ervaart.

Picture of Jeffrey
Jeffrey

Meer informatie over schurft

In de volgende video kun je meer te weten komen over dit onderwerp:

Heb jij een vraag?

Heb jij een vraag over een specifiek onderwerp? Laat je vraag achter en wie weet wordt jouw vraag binnenkort uitgelicht op Expertcommunity.nl. Vanwege drukte kunnen wij niet alle vraagstukken beantwoorden, maar wij doen zeker ons best.

Bekijk ook...

Opzoek naar meer tips? Wij verwijzen je door naar de juiste categorie.

Kleding & fashion

Middelen om je kleding & fashion te beschermen.

Huishoudelijk

Middelen om je huishoudelijke artikelen in orde te houden.

Electronica

Middelen om je electronica te beheren.

Tuinieren

De beste tips voor een betere tuin vind je in deze categorie.