Middel tegen reflux baby

Wat is het middel tegen reflux baby ?

Heb jij een vraag met betrekking tot reflux baby ? Op Middeltegen.com helpt de community je verder het juiste middel te vinden of je een directie te geven om de juiste oplossing te vinden voor het probleem. Je wilt namelijk een oplossing voor reflux baby. Hieronder vindt je reacties die je hopelijk verder kunnen helpen om een goed middel tegen of oplossing te kunnen geven voor reflux baby.

Wat is het eigenlijk?

Reflux baby is een term die wordt gebruikt om een baby te beschrijven die gastro-oesofageale refluxziekte (GERD) heeft. GERD is een aandoening waarbij de maaginhoud (voedsel of vloeistof) terugstroomt (reflux) in de slokdarm. De slokdarm is de buis die voedsel en vloeistof van de mond naar de maag brengt. Symptomen van GERD bij baby's zijn: huilen tijdens of na het voeden, geïrriteerdheid, kromming van de rug, kokhalzen, overgeven en problemen met aankomen in gewicht. In ernstige gevallen kan GERD ademhalingsproblemen, longontsteking of zelfs levensbedreigend zijn. De behandeling van reflux bij baby's bestaat meestal uit veranderingen in de voedingsgewoonten en medicatie.

Picture of Admin
Admin

Tip #1

Er is niet één definitief antwoord op deze vraag, omdat elke baby anders is en anders zal reageren op verschillende behandelingen. Er zijn echter wel een aantal algemene dingen die ouders kunnen doen om de refluxsymptomen van hun baby te helpen verminderen. Deze omvatten het rechtop houden van de baby na het voeden, het vermijden van overvoeding en het vaak laten boeren van de baby. Als deze basismaatregelen het probleem niet lijken te verlichten, zijn er een aantal medicijnen die kunnen helpen, waaronder maagzuurremmers, H2-blokkers en protonpompremmers (PPI's). Uiteindelijk is het het beste om met uw kinderarts te overleggen welke opties het beste zijn voor uw specifieke kind.

Picture of Jeroen
Jeroen

Tip #2

Je kunt reflux baby voorkomen door je kindje in een iets rechter positie te houden tijdens het voeden. Dit kan je doen door je baby op zijn linkerzijde of bovenuit te leggen, of hem op de arm van de moeder vast te houden tijdens het voeden. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig rustmomenten in te lassen, zodat je kind niet continu volgestouwd raakt.

Picture of Jochem
Jochem

Tip #3

Er zijn een paar potentiële nadelen verbonden aan reflux baby's. Ten eerste kunnen ze meer vatbaar zijn voor het ontwikkelen van gastro-oesofageale refluxziekte (GERD) op latere leeftijd. Ten tweede kunnen ze meer moeite hebben om aan te komen, omdat spugen en overgeven kan leiden tot verlies van calorieën en ondervoeding. Tenslotte kunnen refluxbaby's last hebben van aanhoudende pijnen in de slokdarm of keel als gevolg van de constante blootstelling aan maagzuur. In ernstige gevallen kan onbehandelde GERD leiden tot slokdarmkanker. Het is daarom belangrijk om nauw samen te werken met een kinderarts als u denkt dat uw baby reflux kan hebben.

Picture of Jeffrey
Jeffrey

Meer informatie over reflux baby

In de volgende video kun je meer te weten komen over dit onderwerp:

Heb jij een vraag?

Heb jij een vraag over een specifiek onderwerp? Laat je vraag achter en wie weet wordt jouw vraag binnenkort uitgelicht op Expertcommunity.nl. Vanwege drukte kunnen wij niet alle vraagstukken beantwoorden, maar wij doen zeker ons best.

Bekijk ook...

Opzoek naar meer tips? Wij verwijzen je door naar de juiste categorie.

Kleding & fashion

Middelen om je kleding & fashion te beschermen.

Huishoudelijk

Middelen om je huishoudelijke artikelen in orde te houden.

Electronica

Middelen om je electronica te beheren.

Tuinieren

De beste tips voor een betere tuin vind je in deze categorie.