Middel tegen overgangsklachten

Wat is het middel tegen overgangsklachten ?

Heb jij een vraag met betrekking tot overgangsklachten ? Op Middeltegen.com helpt de community je verder het juiste middel te vinden of je een directie te geven om de juiste oplossing te vinden voor het probleem. Je wilt namelijk een oplossing voor overgangsklachten. Hieronder vindt je reacties die je hopelijk verder kunnen helpen om een goed middel tegen of oplossing te kunnen geven voor overgangsklachten.

Wat is het eigenlijk?

Overgangsklachten is het verzamelnaam voor alle klachten die vrouwen tijdens en na de overgang ervaren. De meeste vrouwen hebben er geen last van, maar een op de tien tot twintig vrouwen heeft er wel degelijk last van. De meest voorkomende klachten zijn stemmingswisselingen, opvliegers, nachtelijk zweten en gewichtstoename.

Picture of Admin
Admin

Tip #1

Er is niet één "magische" remedie tegen menopauzesymptomen. Enkele natuurlijke benaderingen die kunnen helpen zijn echter: - Het nemen van zwarte cohosh supplementen: Van dit kruid is aangetoond dat het effectief is bij het verminderen van opvliegers en andere menopauzesymptomen. - Regelmatig sporten: Lichaamsbeweging kan helpen de stemming te verbeteren en de ernst van opvliegers te verminderen. - Het consumeren van sojaproducten: Soja is een plantaardig oestrogeen dat kan helpen om de ernst van de menopauze symptomen te verminderen. - Verminderen van stress: Stress kan menopauzesymptomen verergeren, dus manieren vinden om stress te verminderen kan gunstig zijn.

Picture of Jeroen
Jeroen

Tip #2

Je kunt overgangsklachten voorkomen door gezond te eten en goed voor jezelf te zorgen. Laat voldoende tijd tussen de maaltijden, probeer stress te verminderen en beweeg regelmatig. Daarnaast is het belangrijk om voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen, met name magnesium, ijzer en vitamine B6. Eet onder andere verse groenten, fruit, volkoren producten, noten en zaden.

Picture of Jochem
Jochem

Tip #3

Er zijn een paar mogelijke nadelen aan het hebben van overgangsklachten. Ten eerste kunnen de symptomen behoorlijk storend en ongemakkelijk zijn, wat de kwaliteit van uw leven kan beïnvloeden. Bovendien zijn overgangsklachten in verband gebracht met een verhoogd risico op bepaalde gezondheidsproblemen, zoals hartaandoeningen en osteoporose. Ten slotte merken sommige vrouwen dat de symptomen zelfs na de menopauze aanhouden, wat frustrerend kan zijn.

Picture of Jeffrey
Jeffrey

Meer informatie over overgangsklachten

Binnekort meer informatie

In de volgende video kun je meer te weten komen over dit onderwerp:

Heb jij een vraag?

Heb jij een vraag over een specifiek onderwerp? Laat je vraag achter en wie weet wordt jouw vraag binnenkort uitgelicht op Expertcommunity.nl. Vanwege drukte kunnen wij niet alle vraagstukken beantwoorden, maar wij doen zeker ons best.

Bekijk ook...

Opzoek naar meer tips? Wij verwijzen je door naar de juiste categorie.

Kleding & fashion

Middelen om je kleding & fashion te beschermen.

Huishoudelijk

Middelen om je huishoudelijke artikelen in orde te houden.

Electronica

Middelen om je electronica te beheren.

Tuinieren

De beste tips voor een betere tuin vind je in deze categorie.