Middel tegen opvliegers

Wat is het middel tegen opvliegers ?

Heb jij een vraag met betrekking tot opvliegers ? Op Middeltegen.com helpt de community je verder het juiste middel te vinden of je een directie te geven om de juiste oplossing te vinden voor het probleem. Je wilt namelijk een oplossing voor opvliegers. Hieronder vindt je reacties die je hopelijk verder kunnen helpen om een goed middel tegen of oplossing te kunnen geven voor opvliegers.

Wat is het eigenlijk?

Opvliegers zijn een veel voorkomend symptoom van de menopauze. Ze worden veroorzaakt door veranderingen in de hormoonspiegels en kunnen leiden tot gevoelens van warmte, zweten, blozen en soms hartkloppingen. Opvliegers kunnen mild of extreem hevig zijn, en kunnen enkele seconden tot enkele minuten duren. Sommige vrouwen hebben er ook 's nachts last van (nachtelijk zweten). Hoewel er geen genezing voor opvliegers bestaat, zijn er wel behandelingen beschikbaar die kunnen helpen de ernst en de frequentie ervan te verminderen. Als u last heeft van opvliegers, praat dan met uw arts over uw klachten en de behandelingsmogelijkheden.

Picture of Admin
Admin

Tip #1

Er zijn een paar dingen die u kunt doen om opvliegers te verlichten, zoals het vermijden van triggers zoals cafeïne en alcohol, u in laagjes kleden en een ventilator gebruiken. Sommige vrouwen vinden ook verlichting door het nemen van kruidensupplementen zoals black cohosh of soja-isoflavonen. U kunt ook vrij verkrijgbare medicijnen proberen, zoals ibuprofen of acetaminofen, tegen het ongemak dat opvliegers met zich meebrengen. Als niets lijkt te werken, praat dan met uw arts over andere opties.

Picture of Jeroen
Jeroen

Tip #2

Er zijn verschillende dingen die u kunt doen om opvliegers te helpen voorkomen: 1. Houd uw lichaam koel door luchtige kleding te dragen en ventilatoren of airco's te gebruiken. 2. Drink veel vloeistoffen, vooral koude dranken. 3. Eet gezonde voeding met veel fruit en groenten. 4. Vermijd cafeïne, alcohol en pikant eten. 5. Neem regelmatig lichaamsbeweging (maar vermijd inspannende activiteiten vlak voor het slapengaan). 6. Beheers uw stressniveaus.

Picture of Jochem
Jochem

Tip #3

Er zijn een paar potentiële nadelen aan het regelmatig ervaren van opvliegers. Ten eerste kunnen ze erg ongemakkelijk en gênant zijn. Ten tweede kunnen ze de slaap onderbreken en het moeilijk maken om u overdag te concentreren. Ten derde kunnen ze een teken zijn dat u eerder dan verwacht in de menopauze komt. Ten slotte vinden sommige vrouwen dat opvliegers leiden tot gewichtstoename doordat ze vocht vasthouden.

Picture of Jeffrey
Jeffrey

Meer informatie over opvliegers

In de volgende video kun je meer te weten komen over dit onderwerp:

Heb jij een vraag?

Heb jij een vraag over een specifiek onderwerp? Laat je vraag achter en wie weet wordt jouw vraag binnenkort uitgelicht op Expertcommunity.nl. Vanwege drukte kunnen wij niet alle vraagstukken beantwoorden, maar wij doen zeker ons best.

Bekijk ook...

Opzoek naar meer tips? Wij verwijzen je door naar de juiste categorie.

Kleding & fashion

Middelen om je kleding & fashion te beschermen.

Huishoudelijk

Middelen om je huishoudelijke artikelen in orde te houden.

Electronica

Middelen om je electronica te beheren.

Tuinieren

De beste tips voor een betere tuin vind je in deze categorie.