Middel tegen onderhuidse puist

Wat is het middel tegen onderhuidse puist ?

Heb jij een vraag met betrekking tot onderhuidse puist ? Op Middeltegen.com helpt de community je verder het juiste middel te vinden of je een directie te geven om de juiste oplossing te vinden voor het probleem. Je wilt namelijk een oplossing voor onderhuidse puist. Hieronder vindt je reacties die je hopelijk verder kunnen helpen om een goed middel tegen of oplossing te kunnen geven voor onderhuidse puist.

Wat is het eigenlijk?

Een onderhuids puistje is een klein, verheven bultje dat net onder het huidoppervlak ligt. Deze puistjes zijn meestal onschuldig en hoeven niet behandeld te worden. Sommige mensen kiezen er echter voor om ze om cosmetische redenen te behandelen.

Picture of Admin
Admin

Tip #1

Als het puistje rood en ontstoken is, dan kan het gebruik van een plaatselijk antibioticum zoals Neosporin helpen om het genezingsproces te versnellen. Als het puistje niet ontstoken is en alleen een klein bultje is, kan een spot treatment zoals benzoylperoxide of salicylzuur helpen om het uit te drogen en de omvang te verminderen. In het algemeen kun je puistjes het beste niet uitplukken, omdat dit kan leiden tot verdere ontsteking en mogelijk zelfs littekenvorming.

Picture of Jeroen
Jeroen

Tip #2

Er is op dit moment geen genezing voor [woord]. Er zijn echter wel behandelingen beschikbaar die de symptomen kunnen helpen beheersen. Sommige mensen vinden verlichting door complementaire en alternatieve therapieën zoals acupunctuur, massage of chiropractische zorg. Anderen vinden dat veranderingen in het dieet of medicijnen helpen om hun symptomen onder controle te houden. Praat met uw arts om het beste behandelplan voor u te vinden.

Picture of Jochem
Jochem

Tip #3

De beste manier om onderhuidse puistjes aan te pakken is om ze te voorkomen. Houd uw huid schoon en droog, en knijp of pulk niet aan puistjes. Als u toch een onderhuids puistje krijgt, hoeft u zich geen zorgen te maken: ze zijn niet pijnlijk en gaan meestal binnen een paar dagen vanzelf over. In de tussentijd kun je proberen het gebied een paar keer per dag met een warm kompres te verzorgen, wat de genezing kan versnellen. U kunt ook behandelingen met salicylzuur of benzoylperoxide proberen, die ontstekingen en bacteriën kunnen helpen verminderen. Als het puistje na een paar dagen nog niet weg is, ga dan naar uw dermatoloog voor verdere behandeling.

Picture of Jeffrey
Jeffrey

Meer informatie over onderhuidse puist

In de volgende video kun je meer te weten komen over dit onderwerp:

Heb jij een vraag?

Heb jij een vraag over een specifiek onderwerp? Laat je vraag achter en wie weet wordt jouw vraag binnenkort uitgelicht op Expertcommunity.nl. Vanwege drukte kunnen wij niet alle vraagstukken beantwoorden, maar wij doen zeker ons best.

Bekijk ook...

Opzoek naar meer tips? Wij verwijzen je door naar de juiste categorie.

Kleding & fashion

Middelen om je kleding & fashion te beschermen.

Huishoudelijk

Middelen om je huishoudelijke artikelen in orde te houden.

Electronica

Middelen om je electronica te beheren.

Tuinieren

De beste tips voor een betere tuin vind je in deze categorie.