Middel tegen lactose intolerantie

Wat is het middel tegen lactose intolerantie ?

Heb jij een vraag met betrekking tot lactose intolerantie ? Op Middeltegen.com helpt de community je verder het juiste middel te vinden of je een directie te geven om de juiste oplossing te vinden voor het probleem. Je wilt namelijk een oplossing voor lactose intolerantie. Hieronder vindt je reacties die je hopelijk verder kunnen helpen om een goed middel tegen of oplossing te kunnen geven voor lactose intolerantie.

Wat is het eigenlijk?

Lactose-intolerantie is het onvermogen om lactose te verteren, een suiker die voorkomt in melk en andere zuivelproducten. Mensen met lactose-intolerantie kunnen symptomen als een opgeblazen gevoel, winderigheid, diarree en misselijkheid ervaren na het eten van zuivelproducten. Terwijl de meeste mensen met lactose-intolerantie nog steeds zonder problemen kunnen genieten van kleine hoeveelheden zuivel, moeten anderen het misschien helemaal vermijden. Er zijn verschillende redenen waarom iemand lactose-intolerant kan zijn. In sommige gevallen kan het te wijten zijn aan een onderliggende medische aandoening zoals coeliakie of de ziekte van Crohn. In andere gevallen kan het een gevolg zijn van schade aan het darmslijmvlies door een virale of bacteriële infectie. Voor sommige mensen is lactose-intolerantie gewoon een erfelijke eigenschap.

Picture of Admin
Admin

Tip #1

De remedie voor lactose-intolerantie is het consumeren van zuivelproducten die behandeld zijn met het enzym lactase. Dit enzym breekt de melksuiker lactose af in twee eenvoudiger suikers, glucose en galactose, die dan in de bloedbaan kunnen worden opgenomen. Sommige mensen met lactose-intolerantie kunnen kleine hoeveelheden zuivelproducten verdragen zonder lactase in te nemen, maar anderen zullen nog steeds symptomen zoals een opgeblazen gevoel, buikpijn en diarree ervaren. Voor deze mensen is het nodig om een lactase-supplement te nemen om zuivelproducten goed te verteren.

Picture of Jeroen
Jeroen

Tip #2

Er is op dit moment geen genezing voor [woord]. Er zijn echter behandelingen beschikbaar die de levenskwaliteit van degenen die aan de ziekte lijden, kunnen helpen verbeteren. De behandelingsmogelijkheden zijn afhankelijk van de persoon en zijn specifieke geval van [woord], maar kunnen medicijnen, therapie of een operatie omvatten. Het is belangrijk om de behandelingsopties met een arts te bespreken om de beste aanpak voor u te vinden.

Picture of Jochem
Jochem

Tip #3

U kunt proberen lactase-enzymen in te nemen voordat u voedingsmiddelen eet die lactose bevatten. Deze enzymen breken de lactose af in twee eenvoudigere suikers, glucose en galactose, die dan door de darm worden opgenomen. Zuivelproducten die met lactase zijn behandeld (zoals Lactaid) werken ook goed. Als je na het proberen van deze dingen nog steeds problemen hebt, moet je misschien alle zuivelproducten vermijden. Er zijn veel niet-zuivelproducten die veel calcium bevatten, zoals groene bladgroenten, noten en zaden. U kunt ook proberen een calciumsupplement te nemen.

Picture of Jeffrey
Jeffrey

Meer informatie over lactose intolerantie

In de volgende video kun je meer te weten komen over dit onderwerp:

Heb jij een vraag?

Heb jij een vraag over een specifiek onderwerp? Laat je vraag achter en wie weet wordt jouw vraag binnenkort uitgelicht op Expertcommunity.nl. Vanwege drukte kunnen wij niet alle vraagstukken beantwoorden, maar wij doen zeker ons best.

Bekijk ook...

Opzoek naar meer tips? Wij verwijzen je door naar de juiste categorie.

Kleding & fashion

Middelen om je kleding & fashion te beschermen.

Huishoudelijk

Middelen om je huishoudelijke artikelen in orde te houden.

Electronica

Middelen om je electronica te beheren.

Tuinieren

De beste tips voor een betere tuin vind je in deze categorie.