Middel tegen jeuk

Wat is het middel tegen jeuk ?

Heb jij een vraag met betrekking tot jeuk ? Op Middeltegen.com helpt de community je verder het juiste middel te vinden of je een directie te geven om de juiste oplossing te vinden voor het probleem. Je wilt namelijk een oplossing voor jeuk. Hieronder vindt je reacties die je hopelijk verder kunnen helpen om een goed middel tegen of oplossing te kunnen geven voor jeuk.

Wat is het eigenlijk?

Jeuk, ook bekend als pruritus, is een gevoel dat de drang om te krabben veroorzaakt. Het kan worden veroorzaakt door een aantal dingen, waaronder een droge huid, blootstelling aan bepaalde allergenen, of zelfs neurologische aandoeningen. De behandeling van jeuk is afhankelijk van de onderliggende oorzaak.

Picture of Admin
Admin

Tip #1

Er zijn verschillende vrij verkrijgbare middelen tegen jeuk, waaronder antihistaminica, lokale corticosteroïden en koolteerpreparaten. Sommige mensen vinden verlichting door een bad te nemen met zuiveringszout of havermout, koude kompressen aan te brengen of een vochtinbrengende crème te gebruiken. Prickly heat poeder kan ook helpen om de huid uit te drogen en de jeuk wat te verlichten.

Picture of Jeroen
Jeroen

Tip #2

Jeuk kan voorkomen worden door het vermijden van schuren, schrijven, of trekken aan de huid. Verder kun je ook een droge huid voorkomen door voldoende water te drinken en je huid goed nat te houden. Als laatste is het belangrijk om geen zeep of wasverzachter te gebruiken, aangezien deze irriterend zijn voor de huid.

Picture of Jochem
Jochem

Tip #3

Er zijn een paar mogelijke nadelen aan constante jeuk. Zo kan constant krabben de huid irriteren en leiden tot ontstekingen en infecties. Bovendien kan chronische jeuk behoorlijk afleidend en ergerlijk zijn, wat kan leiden tot een verminderde levenskwaliteit en zelfs slapeloosheid. En ten slotte zijn er aanwijzingen dat chronische jeuk een aanwijzing kan zijn voor bepaalde ziekten, zoals kanker.

Picture of Jeffrey
Jeffrey

Meer informatie over jeuk

In de volgende video kun je meer te weten komen over dit onderwerp:

Heb jij een vraag?

Heb jij een vraag over een specifiek onderwerp? Laat je vraag achter en wie weet wordt jouw vraag binnenkort uitgelicht op Expertcommunity.nl. Vanwege drukte kunnen wij niet alle vraagstukken beantwoorden, maar wij doen zeker ons best.

Bekijk ook...

Opzoek naar meer tips? Wij verwijzen je door naar de juiste categorie.

Kleding & fashion

Middelen om je kleding & fashion te beschermen.

Huishoudelijk

Middelen om je huishoudelijke artikelen in orde te houden.

Electronica

Middelen om je electronica te beheren.

Tuinieren

De beste tips voor een betere tuin vind je in deze categorie.