Middel tegen hoesten

Wat is het middel tegen hoesten ?

Heb jij een vraag met betrekking tot hoesten ? Op Middeltegen.com helpt de community je verder het juiste middel te vinden of je een directie te geven om de juiste oplossing te vinden voor het probleem. Je wilt namelijk een oplossing voor hoesten. Hieronder vindt je reacties die je hopelijk verder kunnen helpen om een goed middel tegen of oplossing te kunnen geven voor hoesten.

Wat is het eigenlijk?

Hoesten is het uitstooten van lucht door de mond of neus, gepaard gaand met een geluid. Het kan verschillende oorzaken hebben, zoals een verkoudheid, griep of astma.

Picture of Admin
Admin

Tip #1

Er zijn veel verschillende soorten hoestmedicijnen, en welke voor u het meest effectief is, hangt af van het specifieke type hoest dat u heeft. Over het algemeen kunnen vrij verkrijgbare hoestmedicijnen worden ingedeeld in twee soorten: slijmoplossers en onderdrukkers. Slijmoplossers werken door het slijm in de luchtwegen los te maken, waardoor het makkelijker wordt om op te hoesten. Onderdrukkende middelen verminderen de activiteit van de zenuwcellen in de hersenen die het hoesten regelen. Enkele veelgebruikte ingrediënten in OTC-hoestmedicijnen zijn dextromethorfan (DM), guaifenesine en fenylefrine.

Picture of Jeroen
Jeroen

Tip #2

Er zijn een paar dingen die u kunt doen om hoest te helpen voorkomen. Ten eerste, probeer irriterende stoffen zoals stof, rook en pollen te vermijden. Als u toch in de buurt moet zijn, draag dan een masker of neem van tevoren een antihistaminicum. Drink ook voldoende, zodat uw slijm dun blijft en u minder snel een hoestreflex krijgt. Tot slot moet u zich niet te veel inspannen; hoesten kan worden veroorzaakt door lachen, huilen, zingen of een andere inspannende activiteit. Als u toch begint te hoesten, houd dit dan onder controle door door uw neus te ademen en langzaam uit te ademen.

Picture of Jochem
Jochem

Tip #3

Er zijn een paar mogelijke nadelen van hoesten, vooral als het een aanhoudend probleem is. Zo kan hoesten erg irritant en ongemakkelijk zijn. Het kan ook heel storend zijn, waardoor het moeilijk is om u te concentreren of te slapen. Bovendien kan een chronische hoest leiden tot vermoeidheid en een algeheel gevoel van malaise. En ten slotte kan aanhoudend hoesten ook leiden tot beschadiging van de stembanden.

Picture of Jeffrey
Jeffrey

Meer informatie over hoesten

Binnekort meer informatie

In de volgende video kun je meer te weten komen over dit onderwerp:

Heb jij een vraag?

Heb jij een vraag over een specifiek onderwerp? Laat je vraag achter en wie weet wordt jouw vraag binnenkort uitgelicht op Expertcommunity.nl. Vanwege drukte kunnen wij niet alle vraagstukken beantwoorden, maar wij doen zeker ons best.

Bekijk ook...

Opzoek naar meer tips? Wij verwijzen je door naar de juiste categorie.

Kleding & fashion

Middelen om je kleding & fashion te beschermen.

Huishoudelijk

Middelen om je huishoudelijke artikelen in orde te houden.

Electronica

Middelen om je electronica te beheren.

Tuinieren

De beste tips voor een betere tuin vind je in deze categorie.