Middel tegen gescheurde mondhoeken

Wat is het middel tegen gescheurde mondhoeken ?

Heb jij een vraag met betrekking tot gescheurde mondhoeken ? Op Middeltegen.com helpt de community je verder het juiste middel te vinden of je een directie te geven om de juiste oplossing te vinden voor het probleem. Je wilt namelijk een oplossing voor gescheurde mondhoeken. Hieronder vindt je reacties die je hopelijk verder kunnen helpen om een goed middel tegen of oplossing te kunnen geven voor gescheurde mondhoeken.

Wat is het eigenlijk?

Gescheurde mondhoeken, of kirakuya in het Japans, zijn een aandoening die leidt tot de vorming van scheurtjes in de mondhoeken. Dit kan gebeuren als gevolg van droge lippen, te veel likken aan de lippen of het gebruik van cosmetica die irriterende stoffen bevat. Gescheurde mondhoeken kunnen ook een symptoom zijn van een onderliggende medische aandoening, zoals een allergie of infectie. De behandeling van gescheurde mondhoeken bestaat meestal uit het identificeren en vermijden van de oorzakelijke factor, en het aanbrengen van een vochtinbrengende crème op het getroffen gebied. In sommige gevallen kunnen orale corticosteroïden worden voorgeschreven om de gebarsten huid te helpen genezen.

Picture of Admin
Admin

Tip #1

Er zijn een paar dingen die u kunt doen om mondzweren, die kunnen leiden tot gebarsten mondhoeken, te voorkomen of te behandelen. U kunt bijvoorbeeld zure of basische voedingsmiddelen en dranken vermijden (zeer zure voedingsmiddelen kunnen meer schade aanrichten). U kunt ook een lippenbalsem of -crème gebruiken die speciaal bedoeld is voor droge, gebarsten lippen. En als je toch een pijnlijke plek krijgt, kun je een lippenbalsem of crème met een antibiotisch middel zoals Neosporin aanbrengen om de genezing te bevorderen.

Picture of Jeroen
Jeroen

Tip #2

Er zijn een paar dingen die u kunt doen om gescheurde of gescheurde mondhoek te voorkomen -Gebruik geen tandenstokers, vingernagels of andere scherpe voorwerpen om uw tanden schoon te maken of voedsel van uw tanden te schrapen -Gebruik een tandenborstel met zachte haren en poets uw tanden voorzichtig -Als u een kunstgebit draagt, zorg er dan voor dat het goed past en maak het regelmatig schoon -Eet zachter voedsel -Gebruik een lippenbalsem of vaseline als uw lippen droog zijn.

Picture of Jochem
Jochem

Tip #3

Mondhoeken scheuren kunnen erg pijnlijk zijn. Daarnaast kunnen ze ook gevoelig zijn voor infecties. Mondhoeken scheuren kunnen ook leiden tot een slechte adem. Het is dus belangrijk om deze te verzorgen en goed schoon te houden.

Picture of Jeffrey
Jeffrey

Meer informatie over gescheurde mondhoeken

In de volgende video kun je meer te weten komen over dit onderwerp:

Heb jij een vraag?

Heb jij een vraag over een specifiek onderwerp? Laat je vraag achter en wie weet wordt jouw vraag binnenkort uitgelicht op Expertcommunity.nl. Vanwege drukte kunnen wij niet alle vraagstukken beantwoorden, maar wij doen zeker ons best.

Bekijk ook...

Opzoek naar meer tips? Wij verwijzen je door naar de juiste categorie.

Kleding & fashion

Middelen om je kleding & fashion te beschermen.

Huishoudelijk

Middelen om je huishoudelijke artikelen in orde te houden.

Electronica

Middelen om je electronica te beheren.

Tuinieren

De beste tips voor een betere tuin vind je in deze categorie.