Middel tegen droge lippen

Wat is het middel tegen droge lippen ?

Heb jij een vraag met betrekking tot droge lippen ? Op Middeltegen.com helpt de community je verder het juiste middel te vinden of je een directie te geven om de juiste oplossing te vinden voor het probleem. Je wilt namelijk een oplossing voor droge lippen. Hieronder vindt je reacties die je hopelijk verder kunnen helpen om een goed middel tegen of oplossing te kunnen geven voor droge lippen.

Wat is het eigenlijk?

Droge lippen is het gevolg van een tekort aan vocht en vet in de bovenste laag van de huid. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals een droge omgeving, make-up die de huid uitdrogt, tabaksrook of zelfs een medicijn dat droge lippen veroorzaakt. Droge lippen voelt jeukerig aan en soms ook pijnlijk. De huid is dan vaak dun en broos.

Picture of Admin
Admin

Tip #1

Er zijn een paar verschillende manieren om droge lippen te behandelen, afhankelijk van de onderliggende oorzaak. Als je droge lippen hebt door omgevingsfactoren zoals wind of kou, kun je een eenvoudige lippenbalsem gebruiken om ze te beschermen en te hydrateren. Als de droge lippen te wijten zijn aan een medische aandoening zoals het syndroom van Sjögren of een auto-immuunziekte, moet je met je arts overleggen over specifieke behandelingsmogelijkheden. En als je lippen gewoon schraal zijn door overmatig gebruik (zoals te veel praten of likken), kun je de vochtbalans verbeteren door veel te drinken en regelmatig een zachte lippenbalsem te gebruiken.

Picture of Jeroen
Jeroen

Tip #2

Door je lippen vaak in te smeren met een hydraterende crème. Bijvoorbeeld een lipcrème of vaseline.

Picture of Jochem
Jochem

Tip #3

Drogen van de lippen kan verschillende problemen veroorzaken, waaronder: scheuren in de huid, een onaangename smaak in de mond, pijn bij het kauwen en het doorslikken van voedsel en een verhoogd risico op infecties.

Picture of Jeffrey
Jeffrey

Meer informatie over droge lippen

In de volgende video kun je meer te weten komen over dit onderwerp:

Heb jij een vraag?

Heb jij een vraag over een specifiek onderwerp? Laat je vraag achter en wie weet wordt jouw vraag binnenkort uitgelicht op Expertcommunity.nl. Vanwege drukte kunnen wij niet alle vraagstukken beantwoorden, maar wij doen zeker ons best.

Bekijk ook...

Opzoek naar meer tips? Wij verwijzen je door naar de juiste categorie.

Kleding & fashion

Middelen om je kleding & fashion te beschermen.

Huishoudelijk

Middelen om je huishoudelijke artikelen in orde te houden.

Electronica

Middelen om je electronica te beheren.

Tuinieren

De beste tips voor een betere tuin vind je in deze categorie.