Middel tegen bloedneus

Wat is het middel tegen bloedneus ?

Heb jij een vraag met betrekking tot bloedneus ? Op Middeltegen.com helpt de community je verder het juiste middel te vinden of je een directie te geven om de juiste oplossing te vinden voor het probleem. Je wilt namelijk een oplossing voor bloedneus. Hieronder vindt je reacties die je hopelijk verder kunnen helpen om een goed middel tegen of oplossing te kunnen geven voor bloedneus.

Wat is het eigenlijk?

Een bloedneus, ook wel epistaxis genoemd, is wanneer er bloed uit je neus komt. Het kan door veel dingen worden veroorzaakt, zoals een verkoudheid, allergie of verwonding. Meestal is een bloedneus niet ernstig en stopt het bloeden vanzelf. Toch is het belangrijk te weten wat u moet doen als u een bloedneus hebt, om complicaties te voorkomen.

Picture of Admin
Admin

Tip #1

Kleine kinderen krijgen meestal een zakdoekje of een tissue om hun neus te snuiten. Er bestaan ook knijpzakjes die je op de neus kan drukken. Er is ook medicatie die je in de neus kan spuiten, zoals Otrivine.

Picture of Jeroen
Jeroen

Tip #2

Je kunt bloedneus voorkomen door je neus voldoende te beschermen als het koud is of als je buiten in de sneeuw bent. Ook kan het helpen om regelmatig je neus te spoelen met zout water, en zo min mogelijk druk uit te oefenen op je neus.

Picture of Jochem
Jochem

Tip #3

De nadelen van een bloedneus kunnen zijn dat het erg pijnlijk is, vooral als de neus opgezogen wordt. Daarnaast kan het ook lastig zijn om door de neus te ademen. Soms loopt er ook een hoopje bloed uit de neus en is het moeilijk om dit te stoppen. Tenslotte is een bloedneus ook niet zo hygiënisch.

Picture of Jeffrey
Jeffrey

Meer informatie over bloedneus

In de volgende video kun je meer te weten komen over dit onderwerp:

Heb jij een vraag?

Heb jij een vraag over een specifiek onderwerp? Laat je vraag achter en wie weet wordt jouw vraag binnenkort uitgelicht op Expertcommunity.nl. Vanwege drukte kunnen wij niet alle vraagstukken beantwoorden, maar wij doen zeker ons best.

Bekijk ook...

Opzoek naar meer tips? Wij verwijzen je door naar de juiste categorie.

Kleding & fashion

Middelen om je kleding & fashion te beschermen.

Huishoudelijk

Middelen om je huishoudelijke artikelen in orde te houden.

Electronica

Middelen om je electronica te beheren.

Tuinieren

De beste tips voor een betere tuin vind je in deze categorie.