Middel tegen blaasontsteking

Wat is het middel tegen blaasontsteking ?

Heb jij een vraag met betrekking tot blaasontsteking ? Op Middeltegen.com helpt de community je verder het juiste middel te vinden of je een directie te geven om de juiste oplossing te vinden voor het probleem. Je wilt namelijk een oplossing voor blaasontsteking. Hieronder vindt je reacties die je hopelijk verder kunnen helpen om een goed middel tegen of oplossing te kunnen geven voor blaasontsteking.

Wat is het eigenlijk?

Blaasontsteking is een infectie van de urinewegen die meestal optreedt wanneer bacteriën via de urethra in de blaas terechtkomen. Dit kan gebeuren als gevolg van onhygiënisch gedrag, zoals het niet wassen van de handen na het toiletbezoek, maar ook door seksueel contact met iemand die al besmet is met bacteriën.

Picture of Admin
Admin

Tip #1

Er zijn veel verschillende manieren om een blaasontsteking te behandelen. Sommige mensen hoeven alleen maar veel te drinken en antibiotica te slikken, terwijl anderen een uitgebreidere behandeling nodig hebben, zoals een operatie. De meest voorkomende behandelingen van blaasontsteking zijn: veel drinken, antibiotica en pijnstilling. De pijn kan worden verzacht met vrij verkrijgbare medicijnen (zoals ibuprofen) of met medicijnen op recept. Als de infectie ernstig is, kan ziekenhuisopname en/of een operatie nodig zijn.

Picture of Jeroen
Jeroen

Tip #2

Er zijn een paar dingen die u kunt doen om blaasontsteking te voorkomen. Ten eerste is het belangrijk om elke dag voldoende te drinken. Zo blijft uw urine verdund en is de kans kleiner dat er bacteriën in zitten die een infectie kunnen veroorzaken. Ten tweede moet u uw urine niet te lang ophouden. Dit geeft bacteriën ook de kans om te groeien en zich te vermenigvuldigen. Ten slotte moet u het gebied rond uw anus grondig reinigen na een stoelgang. Bacteriën uit de ontlasting kunnen soms in de urinebuis terechtkomen en daar een infectie veroorzaken. Als u deze eenvoudige tips opvolgt, kunt u de meeste blaasontstekingen voorkomen.

Picture of Jochem
Jochem

Tip #3

Een blaasontsteking kan veel ongemakken veroorzaken zoals een branderig gevoel bij het plassen, vaak moeten plassen en pijn in de onderbuik. Daarnaast is er ook een grotere kans op nierstenen en zelfs een ernstige infectie van de urineleider. Bovendien kan een blaasontsteking ook leiden tot vruchtbaarheidsproblemen bij vrouwen.

Picture of Jeffrey
Jeffrey

Meer informatie over blaasontsteking

In de volgende video kun je meer te weten komen over dit onderwerp:

Heb jij een vraag?

Heb jij een vraag over een specifiek onderwerp? Laat je vraag achter en wie weet wordt jouw vraag binnenkort uitgelicht op Expertcommunity.nl. Vanwege drukte kunnen wij niet alle vraagstukken beantwoorden, maar wij doen zeker ons best.

Bekijk ook...

Opzoek naar meer tips? Wij verwijzen je door naar de juiste categorie.

Kleding & fashion

Middelen om je kleding & fashion te beschermen.

Huishoudelijk

Middelen om je huishoudelijke artikelen in orde te houden.

Electronica

Middelen om je electronica te beheren.

Tuinieren

De beste tips voor een betere tuin vind je in deze categorie.