Middel tegen blaaskramp

Wat is het middel tegen blaaskramp ?

Heb jij een vraag met betrekking tot blaaskramp ? Op Middeltegen.com helpt de community je verder het juiste middel te vinden of je een directie te geven om de juiste oplossing te vinden voor het probleem. Je wilt namelijk een oplossing voor blaaskramp. Hieronder vindt je reacties die je hopelijk verder kunnen helpen om een goed middel tegen of oplossing te kunnen geven voor blaaskramp.

Wat is het eigenlijk?

Blaasspasme is een aandoening waarbij de blaas onwillekeurig samentrekt, wat leidt tot een plotselinge en intense aandrang om te plassen. De kramp duurt meestal een paar seconden tot minuten, en kan behoorlijk ongemakkelijk zijn. In sommige gevallen kan het gevolgd worden door urineverlies. Blaasspasmen komen relatief vaak voor, zowel bij kinderen als bij volwassenen. Er zijn verschillende mogelijke oorzaken, zoals een infectie of irritatie van de blaas, een verstopping van de urinewegen of bepaalde medicijnen. De behandeling bestaat meestal uit het opsporen en aanpakken van de onderliggende oorzaak, indien mogelijk. In sommige gevallen kan ook medicatie nodig zijn om de symptomen te verlichten.

Picture of Admin
Admin

Tip #1

Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat de beste manier om blaaskrampen te behandelen kan variëren, afhankelijk van de onderliggende oorzaak. Enkele tips die kunnen helpen zijn echter: veel water drinken, cafeïne en alcohol vermijden en lichte rekoefeningen doen. Als de krampen worden veroorzaakt door een infectie van de urinewegen (UTI), kunnen antibiotica worden voorgeschreven om de infectie te behandelen. In ernstige gevallen kan een operatie nodig zijn om een onderliggend probleem dat de blaaskrampen veroorzaakt te verhelpen.

Picture of Jeroen
Jeroen

Tip #2

Je kunt blaaskramp voorkomen door veel water te drinken en goed te blijven plassen. Daarnaast is het belangrijk om vezels en calcium binnen te krijgen, omdat dit helpt bij de stoelgang. Verder is het raadzaam om cafeïne- en zoutinname te beperken.

Picture of Jochem
Jochem

Tip #3

Er zijn verschillende nadelen verbonden aan spasmen van de blaas. Zo kan de pijn die gepaard gaat met spasmen hevig en invaliderend zijn. Bovendien kunnen spasmen leiden tot urineverlies (incontinentie), wat zowel gênant als frustrerend kan zijn. Bovendien kunnen frequente en/of ernstige spasmen ook het risico op blaasstenen of andere problemen met de urinewegen vergroten.

Picture of Jeffrey
Jeffrey

Meer informatie over blaaskramp

In de volgende video kun je meer te weten komen over dit onderwerp:

Heb jij een vraag?

Heb jij een vraag over een specifiek onderwerp? Laat je vraag achter en wie weet wordt jouw vraag binnenkort uitgelicht op Expertcommunity.nl. Vanwege drukte kunnen wij niet alle vraagstukken beantwoorden, maar wij doen zeker ons best.

Bekijk ook...

Opzoek naar meer tips? Wij verwijzen je door naar de juiste categorie.

Kleding & fashion

Middelen om je kleding & fashion te beschermen.

Huishoudelijk

Middelen om je huishoudelijke artikelen in orde te houden.

Electronica

Middelen om je electronica te beheren.

Tuinieren

De beste tips voor een betere tuin vind je in deze categorie.