Middel tegen bedplassen

Wat is het middel tegen bedplassen ?

Heb jij een vraag met betrekking tot bedplassen ? Op Middeltegen.com helpt de community je verder het juiste middel te vinden of je een directie te geven om de juiste oplossing te vinden voor het probleem. Je wilt namelijk een oplossing voor bedplassen. Hieronder vindt je reacties die je hopelijk verder kunnen helpen om een goed middel tegen of oplossing te kunnen geven voor bedplassen.

Wat is het eigenlijk?

Bedplassen, ook wel nachtelijk plassen of nachtelijke enuresis genoemd, is het onvrijwillig laten ontsnappen van urine tijdens de slaap. Bedplassen kan een teken zijn van een onderliggende medische aandoening, dus het is belangrijk om met de arts van uw kind te praten als het probleem aanhoudt. Bedplassen komt het meest voor bij kinderen van 5 jaar of jonger, maar het kan op elke leeftijd voorkomen. Er zijn verschillende mogelijke oorzaken van bedplassen, waaronder infecties van de urinewegen, constipatie, slaapapneu en diabetes. De behandeling van bedplassen kan bestaan uit medicatie, gedragstherapie, of beide. Met behandeling groeien de meeste kinderen uiteindelijk over het probleem heen.

Picture of Admin
Admin

Tip #1

Er zijn een paar verschillende dingen die kunnen helpen bij bedplassen, waaronder: - Een handdoek of plastic zeil op het matras leggen om het te beschermen tegen urine - Slapen op uw zij of buik in plaats van op uw rug - Minder vocht drinken voor het slapengaan - Blaastraining, wat inhoudt dat u overdag en 's avonds vaak naar het toilet moet, zelfs als u niet het gevoel hebt dat u moet - Een vrij verkrijgbaar geneesmiddel zoals Ditropan of Detrol nemen om het aantal urinelozingen te verminderen.

Picture of Jeroen
Jeroen

Tip #2

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om bedplassen te voorkomen. Ten eerste moet u ervoor zorgen dat uw kind zijn blaas leegt voordat hij naar bed gaat. U kunt uw kind ook 's avonds minder laten drinken en minstens een uur voor het slapengaan niets meer laten drinken. Probeer een regelmatig toiletschema op te stellen, zodat uw kind naar de wc gaat voordat het naar bed gaat. Ten slotte kunnen sommige kinderen medicijnen of alarmsystemen nodig hebben om de aandoening onder controle te houden. Als u niet zeker weet wat het beste is voor uw kind, raadpleeg dan uw kinderarts. Met toewijding en zorg zullen de meeste kinderen in staat zijn het bedplassen te overwinnen.

Picture of Jochem
Jochem

Tip #3

Er zijn een paar potentiële nadelen aan bedplassen, waaronder - Huidirritatie of huiduitslag. Als er gedurende langere tijd urine op de huid lekt, kan dat irritatie veroorzaken of zelfs leiden tot ernstiger huidaandoeningen zoals eczeem - Slechte slaapkwaliteit. Bedplassen kan de slaap verstoren en zowel kinderen als volwassenen overdag vermoeid en onrustig laten voelen - Verminderd gevoel van eigenwaarde. Veel mensen schamen zich voor het bedplassen, wat kan leiden tot een laag gevoel van eigenwaarde en zelfs sociale angst - Familieconflicten.

Picture of Jeffrey
Jeffrey

Meer informatie over bedplassen

In de volgende video kun je meer te weten komen over dit onderwerp:

Heb jij een vraag?

Heb jij een vraag over een specifiek onderwerp? Laat je vraag achter en wie weet wordt jouw vraag binnenkort uitgelicht op Expertcommunity.nl. Vanwege drukte kunnen wij niet alle vraagstukken beantwoorden, maar wij doen zeker ons best.

Bekijk ook...

Opzoek naar meer tips? Wij verwijzen je door naar de juiste categorie.

Kleding & fashion

Middelen om je kleding & fashion te beschermen.

Huishoudelijk

Middelen om je huishoudelijke artikelen in orde te houden.

Electronica

Middelen om je electronica te beheren.

Tuinieren

De beste tips voor een betere tuin vind je in deze categorie.