Middel tegen aambeien

Wat is het middel tegen aambeien ?

Heb jij een vraag met betrekking tot aambeien ? Op Middeltegen.com helpt de community je verder het juiste middel te vinden of je een directie te geven om de juiste oplossing te vinden voor het probleem. Je wilt namelijk een oplossing voor aambeien. Hieronder vindt je reacties die je hopelijk verder kunnen helpen om een goed middel tegen of oplossing te kunnen geven voor aambeien.

Wat is het eigenlijk?

Aambeien zijn gezwollen aderen in de endeldarm of anus. Veel mensen hebben aambeien, maar velen ervaren geen symptomen. Wanneer ze symptomen ervaren, kan het bloeden, jeuk en pijn tijdens het poepen zijn. Aambeien kunnen ook buiten het rectum uitpuilen (prolaps), wat erg pijnlijk kan zijn. Gelukkig zijn er veel behandelingsopties beschikbaar om aambeien te verlichten.

Picture of Admin
Admin

Tip #1

Er zijn een paar verschillende dingen die je kunt doen om van aambeien af te komen. Natuurlijk moet je altijd eerst met je arts overleggen voordat je een nieuwe behandeling probeert. Maar laten we eerst de basisprincipes van aambeien doornemen Wat zijn aambeien? Het zijn gezwollen bloedvaten die zich in het lagere rectum en de anus bevinden. Ze kunnen zowel uitwendig als inwendig zijn en veroorzaken vaak bloedingen, pijn en jeuk.

Picture of Jeroen
Jeroen

Tip #2

Aambeien kunnen voorkomen worden door dagelijks voldoende te drinken, drie keer per dag een stuk fruit of groente te eten en vezelrijk voedsel te consumeren. Daarnaast is het belangrijk om op je gewicht te letten, omdat overgewicht vaak de oorzaak is van aambeien. Ook kan regelmatig seks zorgen voor minder kans op aambeien, doordat tijdens de seks de bekkenbodemspieren worden getraind.

Picture of Jochem
Jochem

Tip #3

Er zijn een paar nadelen verbonden aan aambeien, waarvan pijn de meest voorkomende is. Aambeien kunnen aanzienlijke pijn en ongemak veroorzaken, vooral wanneer ze ontstoken zijn. Ze kunnen ook het zitten en naar het toilet gaan moeilijk en ongemakkelijk maken. Bovendien kan een bloedstolsel in een aambei zeer pijnlijk zijn. Een ander mogelijk nadeel van aambeien is dat ze gemakkelijk kunnen bloeden. Dit betekent dat zelfs milde activiteiten zoals staan of lopen kunnen leiden tot bloeden uit de anus. En als het bloeden hevig is, kan het leiden tot bloedarmoede. Ten slotte is er altijd het risico van het ontwikkelen van een infectie rond het aambeienweefsel.

Picture of Jeffrey
Jeffrey

Meer informatie over aambeien

In de volgende video kun je meer te weten komen over dit onderwerp:

Heb jij een vraag?

Heb jij een vraag over een specifiek onderwerp? Laat je vraag achter en wie weet wordt jouw vraag binnenkort uitgelicht op Expertcommunity.nl. Vanwege drukte kunnen wij niet alle vraagstukken beantwoorden, maar wij doen zeker ons best.

Bekijk ook...

Opzoek naar meer tips? Wij verwijzen je door naar de juiste categorie.

Kleding & fashion

Middelen om je kleding & fashion te beschermen.

Huishoudelijk

Middelen om je huishoudelijke artikelen in orde te houden.

Electronica

Middelen om je electronica te beheren.

Tuinieren

De beste tips voor een betere tuin vind je in deze categorie.